Om os

I virksomheden INTERIOR bliver hver en genstand nøje håndplukket. Håndplukning af gamle unikke interior genstande er en praksis, der går udover blot at fylde hylder med varer  – Det er ikke blot en forretningsstrategi, det er en kunstform, et kærlighedssprog. Ejeren bag INTERIOR nærer denne dybe æstetisk kærlighed til disse genstande og til omhyggeligt at udvælge genstande, som fortæller en historie om fjerne lande, dygtige håndværkere og de ældgamle traditioner hvori mange af genstandene har indgået.

De gamle unikke interior genstande er autentiske og bærer vidnesbyrd om Bali, Indien og Kinas rige kulturelle arv og håndværksmæssige færdigheder.

INTERIOR importerer hovedsageligt fra Bali, Indien, Kina og Marokko – fælles for landene er deres rige kulturelle arv af håndlavet interior i tidsløse farver og former.

Bali, Indien, Kina og Marokko har hver deres unikke og fascinerende måde at håndlave deres interior på. Fælles for mange af genstandene er at det har været brugt i husholdningen til at lave og opbevarer fødevarer i og på. De håndlavede krukker har eksempelvis været brugt til at opbevare fødevarer såsom ris, hvede og korn, men også medicin, vin og olie. Krukkerne har også haft en ældgammel tradition for at blive videregivet i gave ved ægteskaber, fra de ældre generationer.

Nogle af krukkerne kan findes i både Indien og Kina, da de blev brugt til at fragte vin mellem landene.

Hver genstand fortæller sin egen historie og inviterer os til at opleve verden gennem æstetisk skønhed og kulturel dybde. Genstandene afspejler landenes gamle civilisationer, århundredes rig kulturarv og kunstneriske traditioner.

Kinesisk møbeldesign er kendetegnet for sin minimalistiske tilgang, ofte med indviklede samlingsteknikker der eliminerer behovet for søm og skruer.

Krukkerne fra Bali er håndlavede, og processen er er en kunst i sig selv. Håndværket starter med at hente ler fra lokale floder. Leret bearbejdes for at fjerne urenheder, herunder sten og andet, til sidst er en jævn og formbar masse, som formes til store og små unikke krukker. De unikke krukker repræsenterer Balis betagende natur, kultur og spiritualitet. Den ældgamle tradition for at lave krukkerne bæres videre i generationer, og er et vigtigt stykke af Balis kulturarv og kunsthistorie.

 

Krukkerne fra Indien og Kina er i samme tråd som krukkerne fra Bali, de er håndlavet og ofte udsmykket med dekorative mønstre der ligeledes er en afspejling af Indiens og Kinas kulturarv og kunstværk. Blandt nogle af symbolerne er lotusblomsten, der repræsenterer renhed og oplysning.

I Indien finder man også de smukke kobber og messing krukker, som blev brugt til at opbevarer vand, da disse materialer har en naturlig antibakteriel egenskab, som kunne holde vandet rent.

Naga bordene stammer fra det stolte Naga folk, som lever i det nordøstlige Indien og dele af Burma. Når du ejer et Naga bord bringer du et stykke af Naga folkets rige kulturarv og historie ind i dit hjem. Naga folket har en ældgammel tradition for at være dygtige håndværkere og bruger ofte træ til at skabe smukke og funktionelle møbler. Designet er enkelt og funktionelt men bærer præg af Naga kulturen med deres traditionelle udskæringer.

Beni Ouarain tæpperne er opkaldt efter Berber stammen, Beni Ouarain, som bor i Atlas bjergene i Marokko. Kvinderne som håndvæver tæpperne, anvender traditionelle teknikker, som er blevet overleveret gennem generationer. Mønstrene på tæpperne er spirituelle symboler, som blandt andet repræsenterer beskyttelse mod det onde øje, velstand og frugtbarhed. Hvert tæppe fortæller sin egen historie igennem disse symboler.

At eje gamle unikke interior genstande fra Bali, Indien, Kina og Marokko er ikke kun at have et smukt kunstværk, det er også at eje en bid af en imponerende historie og kulturarv.

 

Vores butiks showroom befinder sig på adressen: INTERIOR Norddigesvej 2 5 8240 Risskov

Åbningstiderne er: Tirsdag 10-15 | Onsdag 10-15 | Torsdag 10-15 | Fredag 10-15 | Lørdag 11-15